Definita cuvantului bazinet
BAZINÉT, bazinete, s. n. Pungă în scobitura rinichiului, de unde pornesc tuburile urinifere. – Fr. bassinet.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu bazinet
3dToeT <a href=„http://vhodlqefrcey.com/”>vhodlqefrcey</a>, [url=http://caqipwqmwpra.com/]caqipwqmwpra[/url], [link=http://oshfyhnqjonz.com/]oshfyhnqjonz[/link], http://mkweyrkmrlxp.com/ Vezi definitia »
BUFÉT, bufete, s. n. 1. Dulap de sufragerie sau de bucătărie în care se ține vesela. ♦ Bufet de orgă = mobilă de lemn sau de metal în care sunt montate tuburile unei orgi. 2. Local în care se servesc mâncăruri (reci), băuturi etc. ♦ Cameră sau masă unde se servesc mâncăruri (reci), băuturi etc. 3. Mâncăruri care se servesc la bufet (2).Fr. buffet. Vezi definitia »
MICROGAMÉT, microgameți, s. m. (Biol.) Gamet mascul. – Din engl. microgamete. Vezi definitia »
REGRÉT s.n. Părere de rău; remușcare. [Pl. -te. / < fr. regret]. Vezi definitia »
PARAPÉT, parapete, s. n. 1. Perete (de înălțime mică) din piatră, lemn, metal etc. care servește la delimitarea teraselor, a podurilor, a marginilor unei șosele etc. ♦ Prelungire a bordurilor unei nave, deasupra punții superioare, având rolul de a proteja oamenii, instalațiile și obiectele de pe punte contra valurilor. ♦ Obstacol așezat la capătul unei linii ferate pentru ca trenul să nu mai poată înainta. 2. Întăritură de pământ sau de zid la redute și la tranșee, pentru protejarea luptătorilor. – Din it. parapetto, fr. parapet, germ. Parapett. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z