Definita cuvantului bănățean
BĂNĂȚEÁN, -Ă, bănățeni, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care aparține Banatului sau populației lui, privitor la Banat sau la populația lui. 2. S. m. și f. Persoană care locuiește în Banat sau este originară de acolo. – Din Banat + suf. -ean.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu bănățean
CLOȚÁN, cloțani, s. m. (Reg.) Șobolan. – Din *cloț (< sb.klocati) + suf. -an. Vezi definitia »
CVADRUMÁN, -Ă adj. (Despre maimuțe) Care se folosește de cele patru picioare ca de mâini. // s.f.pl. Maimuțe. [Var. cuadruman, -ă adj. / < fr. quadrumane, cf. lat. quattuor – patru, manus – mână]. Vezi definitia »
PARIÁN s. n. porțelan moale, nesmălțuit, care imită marmura de Paros, folosit ca material în lucrările de sculptură. (< fr., engl. parian) Vezi definitia »
daraban, darabani s. m. (deț.) gardian. Vezi definitia »
TURBÁN, turbane, s. n. Acoperământ pentru cap format dintr-o bandă lungă de stofă, de mătase sau de pânză, de obicei albă, pe care o poartă bărbații din unele țări orientale înfășurată de mai multe ori în jurul capului. ♦ Acoperământ pentru cap format dintr-o bandă din diverse materiale textile, pe care femeile și-o înfășoară în jurul capului, în loc de pălărie. [Pl. și: turbanuri] – Din fr. turban, germ. Turban. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z