Definita cuvantului calibrare
CALIBRARE (‹ fr.) s. f. 1. Operație finală de prelucrare mecanică a unui obiect, prin care se obțin dimensiunile prescrise și un grad înalt de netezime a suprafeței. 2. Proiectarea calibrelor cilindrilor de laminor pentru a obține profile din oțel sau alte metode. 3. (AGR.) Operație de sortare și de clasare a semințelor, fructelor, puieților etc. după mărime sau masă. 4. Lucrare hidrotehnică de restrîngere a albiei unui rîu. 5. Operație de comparare a unui aparat, traductor, element de măsură cu un etalon, pentru determinarea, ajustarea sau verificarea caracteristicii intrare-ieșire.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu calibrare
sinilíre, sinilíri, s.f. (reg.) clătire a rufelor, după spălare, în sineală; albăstrire. Vezi definitia »
ÎNCĂTUȘÁRE, încătușări, s. f. Acțiunea de a încătușa și rezultatul ei. – V. încătușa. Vezi definitia »
RAFINÁRE, rafinări, s. f. Acțiunea de a (se) rafina și rezultatul ei; rafinaj. 1. Proces tehnologic prin care se îndepărtează impuritățile din unele substanțe (alcool, uleiuri, zahăr etc.), în scopul îmbunătățirii calității lor. 2. Tratament al pastei de hârtie executat, de obicei, cu ajutorul rafinoarelor cu piatră, după procesul de fierbere. – V. rafina. Vezi definitia »
ANAMORFOZÁRE s. f. procedeu de filmare în cinemascop prin comprimarea imaginii astfel încât să se poată înregistra pe pelicula obținută imagini corespunzătoare ecranului lat. (< anamorfoza) Vezi definitia »
INTONÁRE, intonări, s. f. Acțiunea de a intona și rezultatul ei. [Var.: (pop.) întonáre s. f.] – V. intona. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z