Definita cuvantului bășică
BĂȘÍCĂ, bășici, s. f. 1. Sac membranos care se găsește în corpul oamenilor și al animalelor și în care se strâng unele secreții ale organismului. Bășica fierii. ♦ Bășică (1) (scoasă din corpul animalelor) uscată și întrebuințată la făcutul pungilor, burdufurilor etc. ♦ Organ intern al peștilor, de forma unui balonaș, plin cu un amestec de gaze care le ajută la plutire. 2. Umflătură a pielii conținând o materie lichidă. De vânt bătut, ars de soare Și cu bășici la picioare (TEODORESCU). 3. Umflătură mică, plină cu aer, care se face la suprafața lichidelor (în timpul fierberii), a aluatului (în urma dospirii) etc. 4. (Neobișnuit) Glob de sticlă; balon. [Var.: (reg.) beșícă s. f.] – Lat. *bessica (= vessica).

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu bășică
a o lăsa moartă expr. 1. a înceta brusc o acțiune. 2. a-și întrerupe brusc firul ideilor / o argumentație / un discurs etc. Vezi definitia »
VELOGRAVÚRĂ s.f. Reproducere obținută prin velografie. [Cf. fr. velogravure]. Vezi definitia »
spârcuiálă, spârcuiéli, s.f. (înv.; despre o armată) spargere, împrăștiere, risipire, nimicire. Vezi definitia »
COBALTÍNĂ s. f. minereu de cobalt și arsen, cu luciu metalic. (< fr. cobaltine) Vezi definitia »
STERLÍNĂ adj.f. Liră sterlină = monedă constituind principala unitate monetară a Angliei și a altor țări din fostul Imperiu britanic. [< engl., fr. sterling]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z