Definita cuvantului bernardin
BERNARDÍN, bernardini, s. m. Câine mare de culoare albă cu pete roșcate, cu părul lung și ondulat, originar din Elveția și dresat pentru descoperirea călătorilor rătăciți iarna în munți. – Fr. bernardin.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu bernardin
scochín2, scochínuri, s.n. (reg.) văgăună. Vezi definitia »
VACCÍN s.n. Preparat biologic care conține anumiți viruși atenuați și care este inoculat unui individ în scop preventiv sau curativ împotriva unei boli infecțioase sau virulente. ♦ Urmă lăsată pe corp de o vaccinare. [Pl. -nuri, -ne. / < fr. vaccin, cf. lat. vaccinus]. Vezi definitia »
Din nemtescul „schmecken” , a avea gust, cu gust. Specialist angajat in degustarea vinurilor, de boierii olteni. Un om cu gust, care nu putea fi pacalit de gusturi proaste. Șmecher. Vezi definitia »
ACVAMARÍN s.n. (Min.) Substanță albastră-verzuie, care este o varietate de beril, folosită ca piatră prețioasă. [< it. acquamarina]. Vezi definitia »
LEONÍN1, -Ă, leonini, -e, adj. (Livr.) Care aparține leului1, privitor la leu; ca al leului. ♦ Contract leonin = contract prin care una dintre părți își rezervă beneficiul cel mai mare sau contract prin care una dintre părți este scutită de a participa la pierdere. [Pr.: le-o-] – Din lat. leoninus, fr. léonin. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z