Definita cuvantului bidon
BIDÓN, bidoane, s. n. Vas de tablă în care se păstrează sau se transportă lichide. ♦ Ploscuță de tablă simplă sau emailată (îmbrăcată în postav sau piele), folosită de soldați și de excursioniști pentru a-și păstra băutura. – Fr. bidon.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu bidon
BÁDMINTON s. n. Joc sportiv asemănător cu tenisul, practicat cu o minge de plută prevăzută cu pene, care se aruncă cu racheta. – Din engl., fr. badminton. Vezi definitia »
TORȘÓN s. n. bucată de cârpă, de vată etc. (< fr. torchon) Vezi definitia »
companion,accesoriu necesar fumatorilor de pipa Vezi definitia »
TAUTOCRÓN, -Ă adj. (fiz.) care are loc în timpi egali; situat la intervale egale, identice de timp. ♦ (mat.) curbă ~ă (și s. f.) = curbă (cicloidă) în plan vertical, cu convexiunea în jos, pe care un punct material greu ajunge în punctul cel mai de jos în același interval de timp din orice poziție ar porni fără viteză inițială; mișcare ~ă = mișcarea mai multor puncte materiale grele care pornesc simultan fără viteze inițiale, din diferite puncte ale unei curbe tautocrone. (< fr. tautochrone) Vezi definitia »
ANDERSON, Brigitta (Bibi Andersson ) (n. 1935), actriță suedeză. Joc plin de sensibilitate și finețe în filmele lui Ingmar Bergman („Fragii sălbatici”, „Ochiul diavolului”, „Carnaval”). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z