Definita cuvantului bio
BIO- Element de compunere care exprimă ideea de „viață” și servește la formarea unor substantive ca biofizică și a unor adjective ca biobibliografic etc. [Pr.: bi-o] – Fr. bio- (<gr.).

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu bio
ALOTRIO- elem. „divers, deosebit, străin”. (< it. allotrio-, cf. gr. allotrios) Vezi definitia »
RÁDIO2 I. s. n. 1. instalație de transmitere și de recepție a sunetelor cu ajutorul undelor electromagnetice; aparat de emisie și de recepție folosit în acest scop. 2. sistemul și activitatea de difuzare a programelor prin radio2 (I, 1). 3. instituție care dirijează problemele referitoare la radio2 (I, 1, 2). II. adj. inv. 1. referitor la radioreceptoare. 2. referitor la emisiunile difuzate prin radio2 (I, 1). 3. referitor la radiația electromagnetică. (< fr. radio, germ. Radio) Vezi definitia »
TÉRȚIO adv. în al treilea rând; a treia dată. (< fr. tertio) Vezi definitia »
BOCCACCIO, Giovanni (1313-1375), scriitor renascentist italian. Întemeietorul prozei artistice italiene. Comentator al lui Dante, prieten și admirator al lui Petrarca. Capodopera sa, „Decameronul”, culegere de o 100 de nuvele, savuros tablou de moravuri, prezintă, printr-o mare varietate de tipuri surprinse în ipostaze revelatorii, o adevărată „comedie umană”. A denunțat cu umor prejudecățile și excesele ascetismului medieval, opunîndu-le idealul omului renascentist. Romanele sale, împletind ironia cu senzualitatea („Fiammetta”), prefigurează proza psihologică modernă. Idilele pastorale („Poemul nimfelor de la Fiesole”, „Poemul nimfelor lui Ameto”) reînvie lumea mitologică, cu un proaspăt simț al naturii. Lucrări de erudiție în limba latină. Vezi definitia »
AMNIO- v. amnios. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z