Definita cuvantului priponi
priponi, priponesc v. t. a aresta, a închide.

Sursa: Argou
Cuvinte ce rimeaza cu priponi
ÎMPĂIENJENÍ, pers. 3 împăienjenește, vb. IV. 1. Tranz. și refl. A (se) acoperi cu pânze de păianjen, a (se) umple cu păienjeniș. 2. Refl. Fig. (Despre ochi sau vedere) A-și pierde claritatea, a vedea ca prin sită, ca prin ceață; a se încețoșa. ♦ Tranz. și refl. A (se) tulbura. [Pr.: -pă-ien-.Var.: (reg.) împăiejená vb. I, împăienjiní, împăinjení, împăinjiní vb. IV] – În + păianjen. Vezi definitia »
INDUSTÁNI s.n. v. hindustani. Vezi definitia »
ȚÂȘNÍ, țâșnesc, vb. IV. Intranz. 1. (Despre lichide, aburi; la pers. 3) A ieși cu presiune printr-o crăpătură sau printr-o deschizătură. ♦ A sări, a împroșca. 2. (Despre ființe) A apărea, a sări, a ieși de undeva pe neașteptate; a intra brusc undeva, a da buzna. ♦ A porni brusc, a se repezi, a se năpusti. 3. A se ivi deodată, a izbucni cu putere, a irupe. – Din țâșt. Vezi definitia »
SAUROPTERIGIÉNI s. m. pl. ordin de reptile marine carnivore, cu labele transformate în înotătoare și prin acoperirea părților ventrale cu plăci dermice. (< fr. sauroptérygiens) Vezi definitia »
CVADRIGÉMENI I. adj. pl. tuberculi ~ = cele patru proeminențe ale bulbului rahidian. II. s. m. pl. cvadrupleți. (< lat. quadrigeminus) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z