Definita cuvantului apromite
a promite (cuiva) luna de pe cer / marea cu sarea expr. a promite (cuiva) ceva irealizabil sau intangibil, a promite (cuiva) tot ce își dorește.

Sursa: Argou
Cuvinte ce rimeaza cu apromite
VIRGINITÁTE s.f. 1. Feciorie, castitate. 2. (Fig.) Curățenie morală, nevinovăție. [Cf. lat. virginitas, fr. virginité]. Vezi definitia »
RIGIDITÁTE, rigidități, s. f. 1. Însușirea de a fi rigid (1), proprietate a corpurilor de a nu se deforma sub acțiunea forțelor care se exercită asupra lor.* Rigiditate dielectrică = proprietate a unui mediu rău conducător de electricitate de a nu fi străpuns sub acțiunea unui câmp electric. ♦ Lipsă de flexibilitate; înțepeneală. ◊ Rigiditate musculară = lipsă de suplețe musculară ca urmare a unor boli ale sistemului nervos, ca meningita cerebrospinală, tetanosul. Rigiditate cadaverică = fenomen general de întărire și de înțepenire musculară, care apare în primele ore după moarte, ca urmare a coagulării proteinelor musculare. 2. Fig. Severitate, duritate, austeritate; intransigență. – Din fr. rigidité. Vezi definitia »
densitate demografica Vezi definitia »
suneșteáște adv. (înv.) sonor. Vezi definitia »
VENERABILITÁTE s. f. caracter venerabil. (< engl. venerability) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z