Definita cuvantului bogomilism
BOGOMILÍSM s. n. Doctrină și sectă religioasă medievală de origine gnostică, răspândită mai ales în Bulgaria, care nu recunoștea biserica creștină și tainele ei, nici autoritatea statului. – Din Bogomil (nume propriu) + suf. -ism.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu bogomilism
DODECAFONÍSM s.n. (Muz.) Tehnică de compoziție în muzica modernă, bazată pe dodecafonie. V. serialism. [< fr. dodécaphonisme]. Vezi definitia »
FETIȘÍSM s.n. Formă timpurie a religiei în comuna primitivă, constând în adorarea fetișurilor, ca divinități. ♦ (Fig.) Adorație oarbă, nemotivată față de un principiu, de o concepție etc. ◊ (Ec.) Fetișismul mărfii = reprezentare denaturată, falsă pe care oamenii și-o formează despre mărfuri în condițiile relațiilor bazate pe proprietatea privată, atribuindu-le însușiri care în realitate provin din raporturile sociale dintre oameni. [< fr. fétichisme]. Vezi definitia »
ARIANÍSM2 s. n. doctrină eretică de la începutul creștinismului, susținută de episcopul Arius (din Alexandria). (< fr. arianisme) Vezi definitia »
s.m. arbore exotic cu lemnul dur,de culoare neagra,din care se face mobila de lux si unele instrumente muzicale;eben [turc.abanoz] Vezi definitia »
ORATORÍSM s. n. (Rar) Oratorie. – Orator + suf. -ism. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z