Definita cuvantului candreaiaurel
CANDREA I. Aurel (1872-1950, n. București), lingvist și filolog român. Prof. univ. la București. Autor, împreună cu O. Densusianu. al „Dicționarului etimologic al limbii române. Elementele latine” și, cu Gh. Adamescu, al „Dicționarului enciclopedic ilustrat <Cartea Românească>”. Studii de dialectologie, de lexicologie, de limbă veche română („Psaltirea Scheiană comparată cu celelalte psaltiri din sec. XVI-XVII traduse din slavonește”) și de folclor.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu candreaiaurel
NIVEL = etaj , grad, stadiu, treaptă, standard, standing, ierarhie. çalitate, valoare, , calibru, talie. Vezi definitia »
PĂINJINÉL, păinjinei, s. m. Plantă erbacee din familia liliaceelor, cu tulpina foarte ramificată, cu flori albe și cu frunzele cu nervuri paralele (Anthericum ramosum). – Din păinjin + suf. -el. Vezi definitia »
ABU SIMBEL (ABŪ SUMBUL), localit. antică în S Egiptului, pe Nil. Celebră prin două vechi temple rupestre egiptene, rămase aproape intacte, dintre care cel mai mare este hipogeul lui Ramses II, unul dintre cele mai grandioase sanctuare faraonice, cu o intrare străjuită de patru statui colosale ale acestui faraon; în 1963-1968 templele au fost tăiate în stîncă, transportate și reconstruite, din inițiativa UNESCO, cu 65 m mai sus, în perioada construirii barajului As-Sadd al-Ali. Vezi definitia »
CROMÉL s. n. Aliaj de nichel (60-80 la sută), crom (16 la sută), fier (2 la sută) și mangan (1 la sută), rezistent, maleabil și ductil cu rezistivitate electrică și refractaritate mari, folosit pentru confecționarea rezistențelor electrice și a termocuplurilor (în asociere cu alumel). Vezi definitia »
LĂNȚUȘÉL, lănțușele, s. n. Lănțișor. – Din lănțuș + suf. -el. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z