Definita cuvantului bord
BORD, borduri, s. n. Fiecare din părțile laterale ale punții unei nave. ◊ Loc. adj. De bord = referitor la navigația pe apă, p. ext. referitor la navigația aeriană. Jurnal de bord.Loc. adv. Pe (sau la) bord = pe puntea navei, p. ext. pe avion. ◊ Expr. A arunca peste bord = a da la o parte, a înlătura. – Fr. bord.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu bord
KÉYBOARD s.n. Clape, claviatură; tastatură. [Pr.: chí-bo(ă)rd] (din engl. keyboard) Vezi definitia »
WASH-BOARD /uóș-bod/ s. n. instrument muzical de percuție în primele forme de muzică de jaz. (< engl. wash-board) Vezi definitia »
KURD, -Ă, kurzi, -de, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care aparține unui popor care trăiește în Turcia, Iran, Irak, Siria, Afganistan, Pakistan, precum și în câteva regiuni din fosta U.R.S.S., sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține kurzilor (1), privitor la kurzi. ◊ (Substantivat, f.) Limba vorbită de kurzi (1). – Din fr. kurde. Vezi definitia »
DISCÓRD s.n. Poezie lirică medievală de origine provensală, cu o structură neregulată prin diversitatea strofelor sau chiar a limbilor. [< it. discordo, cf. prov. descort]. Vezi definitia »
board (angl.) [pron. bord] s. n., pl. boarduri Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z