Definita cuvantului bordaj
BORDÁJ, bordaje, s. n. Fâșiile metalice sau de lemn care învelesc coastele și traversele unei nave. – Fr. bordage.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu bordaj
(?) GIVRAJ, givraje, s.n. (Auto si aviație) Fenomen meteorologic periculos, având ca efect generarea unui strat de gheață în interiorul carburatorului, strat care împiedică alimentarea cu carburant a motorului și care generează, în cele din urmă, oprirea acestuia. Fenomenul este favorizat de faptul că, la motoarele prevăzute cu carburator, amestecul aer-benzină se formează într-o zonă de depresiune (difuzor) si, în condiții de umiditate atmosferică ridicată si temperaturi relativ scăzute ale carburantului (0-15ï??C), are loc înghețarea, pe pereții difuzorului, a vaporilor de apă prezenți în aerul de admisie. Se folosește, de regulă, în sintagma givrajul carburatorului. – Din fr. givrage. [Var.: jivraj s.n., givrare s.f sau jivrare s.f.]. Vezi definitia »
CADRILÁJ s.n. Caroiaj. [< fr. quadrillage]. Vezi definitia »
BANDÁJ s.n. 1. Fașă cu care se leagă o rană sau o parte bolnavă a corpului; (p. ext.) pansament. ♦ Aparat special pentru a susține o hernie. ♦ Fașă cu care boxerii își înfășoară pumnii pe sub mănuși. 2. Cerc (de oțel, de cauciuc etc.) care se montează pe janta unei roți de vehicul. 3. Sistem de inele din sârmă cu care se consolidează înfășurările rotoarelor mașinilor electrice. [Pl. -je. / < fr. bandage]. Vezi definitia »
DERAPÁJ s. n. derapare. (< fr. dérapage) Vezi definitia »
FEROALIÁJ, feroaliaje, s. n. Aliaj de fier cu unul sau mai multe elemente (metale sau metaloizi). [P.: -ro-a-li-aj] – Din fr. ferro-alliage. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z