Definita cuvantului canton
CANTON și ENDERBURY [kæntən éndəbəri], grup de ins. coraligene în Pacificul central (Arh. Phoenix) azi în Rep. Kiribati; 70 km2; c. 320 loc. Cocotieri; copra. Anexate de Marea Britanie în perioada 1889-1892, au fost închiriate în 1939 S.U.A., devenind un condominium anglo-american, pînă în 1979 cînd au intrat în componența Rep. Kiribati.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu canton
TENDÓN, tendoane, s. n. (Anat.) Fascicul subțire, fibros, de culoare albă, format din țesut conjunctiv foarte rezistent, cu ajutorul căruia mușchii se fixează pe oase. – Din fr. tendon. Vezi definitia »
BULIÓN s. n. 1. supă de carne fiartă fără zarzavaturi. ◊ lichid obținut prin fierberea cărnii și ca mediu de cultură pentru microorganisme. 2. pastă, zeamă de roșii fierte. (< fr. bouillon) Vezi definitia »
CANNON [kænən], Annie Jump (1863-1941), astronom american. Cercetări de spectroscopie spelară. A descoperit c. 300 de stele variabile și a alcătuit un catalog cu c. 300.000 de spectre stelare. Vezi definitia »
FRISÓN s.n. Senzație de frig însoțită de tremurături, manifestată de obicei înainte sau în timpul febrei. [Pl. -oane. / < fr. frisson]. Vezi definitia »
ȘARLESTÓN s.n. v. charleston. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z