Definita cuvantului breaz
BREAZ, -Ă, breji, -ze, adj. 1. (Despre animale) Cu o pată albă în frunte sau cu o dungă albă pe bot. ◊ Expr. A cunoaște (pe cineva) ca pe un cal breaz = a cunoaște bine (pe cineva) după toate apucăturile sale. 2. Fig. (Ir.) Deștept, iscusit, grozav. – Bg. brjaz.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu breaz
BARCÁZ, barcazuri, s. n. Ambarcație cu o capacitate de 10 până la 100 de tone, care poate naviga cu vele, la remorcă sau cu autopropulsie, folosită mai ales de pescari. – Rus barkas. Vezi definitia »
podghiáz (podghiázuri), s. n. – Incursiune, expediție de pradă. – Var. potghiaz, poghiaz. Mag. podgyász, poggyász (Cihac, II, 521), cf. pol. podjazd (Tiktin). Sec. XVII, înv. Vezi definitia »
CNEAZ, cneji, s. m. Conducător al unui cnezat. ♦ Prinț rus. [Pl. și: cnezi] – Din rus. kneaz, ucr. knjaz. Vezi definitia »
ABHÁZ, -Ă [< rus.] s.m. și f., adj. 1. s.m. și f., adj. (La m. pl.) Popor care s-a constituit ca națiune pe teritoriul Abhaziei. ♦ Persoană care aparține acestui popor sau este originară din Abhazia. 2. adj. Care aparține Abhaziei sau care se referă la abhazi (1). ♦ (Substantivat, f.) Limbă vorbită de abhazi. Sursa: Dicționar Enciclopedic, vol. I, A-C, 1993. Vezi definitia »
aragaz, aragaze s. n. (adol.) băiat grăsuț / sedentar / stângaci Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z