Definita cuvantului capella
CAPELLA, una dintre cele mai strălucitoare stele din emisfera boreală. Situată în constelația Vizitiul, la c. 45 ani-lumină de Soare. De mărimea stelară 0,1.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu capella
CANELÁ vb. I. tr. A executa mecanizat așchierea prin care se obține o suprafață canelată. [Cf. fr. canneler]. Vezi definitia »
GRANULÁ vb. tr. 1. A transforma în granule un material dur sau pulverulent. â?? a presa nutrețuri combinate în prezența aburului, apei sau a melasei, în vederea obținerii unui produs sub formĂ? de granule. 2. A reuni prin rostogolire sau a aglomera particulele unui minereu pulverulent în bucĂ?ți sferoidale sau cilindrice. -Din fr. Granuler Vezi definitia »
AMBALÁ2, ambalez, vb. I. Refl. 1. (Despre motoare, p. ext. despre mașini) A trece peste turația obișnuită. ◊ Tranz. Șoferul a ambalat motorul. 2. (Despre cai) A-și lua vânt, a scăpa fără a mai putea fi oprit. 3. Fig. A se lăsa cuprins de pasiune; a se aprinde. – Fr. (s')emballer. Vezi definitia »
ACIDULÁ, acidulez, vb. I. Tranz. A adăuga o cantitate de acid; a da unei soluții proprietățile unui acid; a acri ușor. – Din fr. aciduler. Vezi definitia »
CAMBRIOLÁ vb. I. tr. (Franțuzism) A face o spargere, a fura prin efracție. [Pron. -bri-o-. / < fr. cambrioler]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z