Definita cuvantului așipurta
a-și purta / a-și duce crucea expr. a îndura o suferință mare.

Sursa: Argou
Cuvinte ce rimeaza cu așipurta
IMPORTÁ1 vb. tr. 1. a face import, a aduce în țară mărfuri prin import. 2. (fig.) a introduce obiceiuri, mode etc. străine. (< fr. importer) Vezi definitia »
PRETÁ vb. refl. 1. a se deda; a consimți la ceva incorect, nelegat, reprobabil. 2. a se potrivi la... (< fr. prêter) Vezi definitia »
Dreapta în geometria euclidiană (clasele I-XII) este o noțiune fundamentală, adica o noțiune care nu are definiție. Ea este caracterizată prin câteva proprietăți introduse prin axiome. În geometria euclidiană ea este reprezentată material printr-o linie dreaptă. În alte geometrii, este interesant de știut că dreapta nu este reprezentata printr-o linie dreaptă. De exemplu, în geometria riemanniană, planul este o sferă din geometria euclidiana, iar dreapta este un cerc ecuatorial al acestei sfere. ...?????? Vezi definitia »
FAGOCITÁ vb. I. tr. (Despre fagocite) A îngloba, digerând, bacterii sau alte corpuri străine. [< fr. fagociter]. Vezi definitia »
COMUTÁ, comút, vb. I. Tranz. 1. A schimba legăturile unei porțiuni de circuit electric prin altele sau a modifica succesiv conexiunile mai multor circuite electrice. ♦ A face racordarea unui circuit electric la rețea. 2. (Jur.) A schimba o pedeapsă mai grea în una mai ușoară. – Din lat. commutare. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z