Definita cuvantului capidava
CAPIDAVA, cetate romano-bizantină (sec. 1-6) pe malul Dunării, întemeiată pe terit. unei foste așezări fortificate geto-dace. Distrusă de goți (sec. 3), a fost refăcută în sec. următor, devenind apoi și centru episcopal. Părăsită după invazia cutrigurilor (559), reclădită de bizantini (sec. 10), a fost incendiată de pecenegi în 1036. Identificată în com. Topalu (jud. Constanța).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu capidava
ÁLTCÂNDVA adv. (Rar) Altădată. – Din alt + cândva. Vezi definitia »
RECIDIVÁ vb. intr. 1. (despre o boală) a se manifesta din nou după vindecare; a reveni. 2. a săvârși o recidivă (2). (< fr. récidiver) Vezi definitia »
GREVÁ vb. I. tr. A împovăra, a încărca (o proprietate) cu ipoteci, (un buget) cu cheltuieli. ♦ (Fig.) A împovăra. [< fr. grever]. Vezi definitia »
ADJECTIVÁ, adjectivez, vb. I. Refl. și tranz. (Gram.) A (se) transforma în adjectiv; a (se) adjectiviza. – Din adjectiv.ajectiváre s. f.; adjectivát, -ă adj. Vezi definitia »
4289vA <a href=„http://kzlavvqacqig.com/”>kzlavvqacqig</a>, [url=http://plxhewuwdlxx.com/]plxhewuwdlxx[/url], [link=http://qhiepbomstyt.com/]qhiepbomstyt[/link], http://esywuarnnqbd.com/ Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z