Definita cuvantului capidava
CAPIDAVA, cetate romano-bizantină (sec. 1-6) pe malul Dunării, întemeiată pe terit. unei foste așezări fortificate geto-dace. Distrusă de goți (sec. 3), a fost refăcută în sec. următor, devenind apoi și centru episcopal. Părăsită după invazia cutrigurilor (559), reclădită de bizantini (sec. 10), a fost incendiată de pecenegi în 1036. Identificată în com. Topalu (jud. Constanța).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu capidava
samodíva s.f. art. (înv. și reg.) 1. zână rea și răpitoare de copii, care ia chipul unei păsărele. 2. moarte. 3. ursită. 4. femeie urâtă, rea, prefăcută, cu apucături grosolane. Vezi definitia »
bolnava cu capul, nebuna nesuferita Vezi definitia »
ELECTROCULTIVÁ vb. I. tr. A folosi curentul electric pentru dezvoltarea vegetalelor. [Et. incertă]. Vezi definitia »
DEZACTIVÁ vb. I. tr. 1. A trece în stare inactivă particulele active ale unei substanțe. 2. A îndepărta substanțele radioactive de pe tehnica de luptă, de pe îmbrăcăminte etc. [Cf. fr. désactiver]. Vezi definitia »
baclavá (baclavále), s. f. – Prăjitură orientală din foi de plăcintă, cu miere și migdale. – Mr. băclăvă. Tc. baklava (Roesler 588; Șeineanu, II, 33; Ronzevalle 46) de unde și ngr. μπαϰλαβᾶς, bg. baklava. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z