Definita cuvantului tiraj
TIRÁJ, tiraje, s. n. 1. Numărul de exemplare în care se tipărește o carte sau o publicație periodică. ◊ Loc. adj. Cu (sau de) (mare) tiraj = care apare într-un număr mare de exemplare. 2. Multiplicare, prin copiere, a unui film, pentru a asigura numărul de copii necesar rețelei cinematografice. 3. Operație de turnare în sticle a vinului pregătit pentru fabricarea șampaniei. 4. Circulația aerului (și a gazelor de ardere) într-o instalație de încălzire cu focar (care se datorește diferenței de presiune dintre două sectoare ale coșului). – Din fr. tirage.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu tiraj
CIFRÁJ s.n. (Muz.) Indicații de acord, care se notează deasupra sau dedesubtul lui, des utilizate astăzi în muzica ușoară și de jaz, înlesnind citirea rapidă a partiturii. [< fr. chiffrage]. Vezi definitia »
GOFRÁJ, gofraje, s. n. Serie de cute paralele (și ondulate) aplicate pe o țesătură, pe o tablă, pe o hârtie etc. ♦ Efect de finisare a unor țesături, constând în aplicarea de desene imprimate în relief. – Din fr. gaufrage. Vezi definitia »
ATERIZÁJ s. n. Faptul de a ateriza. – Fr. atterrissage. Vezi definitia »
MULÁJ s.n. Reproducere prin mulare în ipsos, ceară etc. a unui lucru (mai ales a unei sculpturi). ♦ Tipar de hârtie după care se croiește o haină. [< fr. moulage]. Vezi definitia »
PICOTÁJ s. n. consolidarea rocilor în care se sapă o galerie, cu ajutorul picoților. (< fr. picotage) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z