Definita cuvantului buchet
BUCHÉT, buchete, s. n. 1. Mănunchi de flori aranjate și legate împreună. 2. Boschet. 3. Aromă specială a unor vinuri vechi superioare. – Fr. bouquet.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu buchet
trăsnet adj. invar. extraordinar, nemaipomenit. Vezi definitia »
MENUÉT s. n. vechi dans francez de origine populară, liniștit și plin de grație, devenit dans de curte; melodia corespunzătoare. ◊ a treia parte a simfoniei clasice. (< fr. menuet) Vezi definitia »
Internet, (sau Net) este numele celei mai mari retele de telecomunicatii la nivel mondial. Reteaua este publica, disponibila la nivel global si interconecteaza un numar imens de retele locale de calculatoare din universitati, centre de cercetare, guverne si institutii administrative centrale sau locale, ministere, companii comerciale, fundatii, presa scrisa si audio-vizuala etc. existente la nivel mondial. Reteaua a fost creata in 1969, initial sub numele ARPAnet, prin interconectarea a patru calculatoare ale sistemului american de aparare. Vezi definitia »
ORCHESTRIONÉT s. n. instrument muzical cu manivelă, mai mic decât orchestrionul, care execută muzică înregistrată pe benzi de carton perforate. (< orchestrion + -et) Vezi definitia »
BORDET [bordé], Jules (1870-1961), microbiolog belgian. Împreună cu O. Gengou, a descoperit bacilul tusei convulsive. A pus la punct metoda de imunizare împotriva acestei boli și a elaborat reacția de fixare a complementului, utilizată apoi la depistarea sifilisului (reacția B.-Wassermann). Premiul Nobel (1919). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z