Definita cuvantului capri
CAPRI, ins. italiană în M. Tireniană, la S de G. Napoli; 10,4 km2; c. 12 mii loc. Relief muntos calcaros. Alt. max.: 589 m (Monte Solaro). Renumită regiune turistică (Grota Albastră) și climaterică. Măslini și citrice. Floricultură. Viticultură.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu capri
VISURI = năzuințe, iluzii, spernațe VISE = viziunile din somn Vezi definitia »
zerí (a se ~) (reg.) vb. refl., ind. prez. 3 sg. se zeréște, imperf. 3 sg. se zerea conj. prez. 3 să se zereáscă Vezi definitia »
DUMERÍ, dumeresc, vb. IV. Refl. și tranz. A pricepe sau a face să priceapă clar (după ce fusese nedumerit), a-și da sau a face să-și dea bine seama; a(-și) explica. [Var.: dumirí, domirí vb. IV.] – Din bg. domerja. Vezi definitia »
ÎNNEMURÍ1, înnemuresc, vb. IV. Tranz. (Înv.) A face nemuritor, a imortaliza. – În + ne + muri (după fr. immortaliser). Vezi definitia »
păturí, păturésc, vb. IV (pop.) 1. a împături; a aranja, a potrivi; a îndrepta, a netezi (obiectele de îmbrăcăminte). 2. (refl.) a se așeza în straturi, a se tasa, a se îndesa. 3. a călca în picioare (culcând la pământ). 4. a apăsa, a bate, a bătători. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z