Definita cuvantului caracal
CARACAL, oraș în jud. Olt, în C. Romanaților; 40.691 loc. (1991). Nod feroviar. Fabrici de mobilă, de tricotaje, de anvelope, de conserve din legume și fructe, produse zaharoase și de brînzeturi; uzină de vagoane de cale ferată. Morărit și panificație; reparații de mașini și de utilaje agricole. Menționat documentar în 1538, declarat oraș în 1598. Casa lui Iancu Jianu (sec. 18, refăcută în 1958). Biserică domnească (sec. 16), ctitorie a lui Mihai Viteazul. Clădirea teatrului (1896) în stil gotic tîrziu. Muzeu de istorie și artă.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu caracal
DICTATORIÁL, -Ă adj. De dictator; de dictat. [Pron. -ri-al. / < fr. dictatorial]. Vezi definitia »
BICAMERÁL, -Ă adj. (Despre puterea legiuitoare a unui stat) Care are două adunări, două camere legiuitoare. [< fr. bicaméral]. Vezi definitia »
ȘENÁL, șenale, s. n. Porțiune navigabilă în lungul unui râu, al unui canal sau al unui lac, destul de largă și de adâncă pentru a asigura navigația la intrarea într-un port. [Var.: șanál s. n.] – Din fr. chenal. Vezi definitia »
REPERTORIÁL, -Ă adj. (Liv.) Referitor la repertoriu. [Pron. -ri-al. / < repertor + -(i)al]. Vezi definitia »
EMOȚIONÁL, -Ă, emoționali, -e, adj. Care este propriu emoțiilor; provocat de o emoție; care produce o emoție; emotiv. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. émotionnel. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z