Definita cuvantului carafoli
CARAFOLI, Ellie (1901-1983, n. Veria, Grecia), inginer și savant român. Acad. (1948), prof. univ. la București. A cercetat profile aerodinamice, elaborînd metode de calcul pentru portanță și momente aerodinamice, teoria și metoda de trasare a „profilelor Carafoli”, teoria pentru studiul aripilor în domeniul vitezelor supersonice. Președinte al Federației Internaționale de Aeronautică (1968-1970).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu carafoli
HALLÁLI s. n. 1. strigăt care anunță prinderea iminentă a vânatului urmărit. 2. manifestare a bucuriei când adversarul este pe punctul de a muri. (< fr. hallali) Vezi definitia »
ROTOCOLÍ, rotocolésc, vb. IV. Refl. (Rar) A se roti. – Din rotocol. Vezi definitia »
UMBELI- Element prim de compunere savantă cu sensul de „umbelă”. [< fr. ombelli-, cf. lat. umbella – umbrelă]. Vezi definitia »
PINGELÍ, pingelesc, vb. IV. Tranz. A pune sau a face să pună pingele la o încălțăminte (uzată); a tălpui. – Din pingea. Vezi definitia »
STABILÍ vb. I. tr. 1. a hotărî, a decide, a preciza. 2. a înfăptui, a realiza. II. tr., refl. a (se) așeza într-un loc. (< lat., it. stabilire) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z