Definita cuvantului aiserupe
a i se rupe (în paișpe) de ceva expr. a nu-i păsa de ceva.

Sursa: Argou
Cuvinte ce rimeaza cu aiserupe
CRÚPE s.f. pl. Boabe de cereale prelucrate, întregi (orez șlefuit sau glasat, arpacaș de grâu și de orz), fragmentate (ovăz, orz, hrișcă, măcinate grosier, bulgur, cușcuș, griș, mălai, făină), laminate (fulgi de ovăz, de porumb) sau expandate (pufarin de orez, pufuleți, floricele de porumb). Vezi definitia »
apercépe (-p, -pút), vb. – A percepe. Termen filozofic, creat pe baza germ. appercipieren, fr. aperception. Îl găsim pentru prima dată la Duiliu Zamfirescu (idei apercepute). – Der. apercepți(un)e, s. f.; aperceptiv, adj. Vezi definitia »
erúpe (erúp, erúpt), vb. – A face erupție, a ieși afară, a izbucni. Lat. erumpere (sec. XIX), conjugat ca rupe.Der. (din fr.) eruptiv, adj.; erupți(un)e, s. f. Vezi definitia »
CORÚPE vb. III. 1. tr., refl. A (se) abate de la moralitate, de la corectitudine sau de la datorie. 2. tr. A strica, a deforma, a denatura (idei, sentimente, moravuri etc.). [P.i. corúp, perf.s. -rupsei, part. -rupt, var. conrupe vb. III. / cf. it. corrompere, fr. corrompre, lat. corrumpere, după rupe]. Vezi definitia »
Pe lângă explicația dvs., cel puțin în Maramureș, se mai folosește și pentru a desemna un drum foarte abrupt, chiar dacă el nu duce la malul unui râu. Deci este și un drum pe o râpă (deși răpa are tocmai sensul de mal abrupt). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z