Definita cuvantului cardiide
CARDIIDE ({s} gr. kardia „inimă”) s. f. pl. Familie de lamelibranhiate heterodonte care include genuri marine și salmastre cu cochilii echivalve și neechilaterale, ornate prin coaste radiare (Cardiidae). Au apărut în Triasic (ex. genul Cardium).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu cardiide
CRISOMELÍDE s. f. pl. familie de insecte coleoptere strălucitor colorate, pe diverse plante (ovăz, lucernă, ceapă). (< fr. chrysomélides) Vezi definitia »
TRANSCÉNDE vb. tr. 1. a depăși un anumit nivel, stadiu, a trece dincolo de... 2. (fil.) a depăși limita cunoașterii experimentale, a realității perceptibile. (< fr. transcender, lat. transcendere) Vezi definitia »
CRÉDE, cred, vb. III. 1. Tranz. A fi încredințat sau convins de un fapt, de existența sau de adevărul unui lucru. ◊ Expr. Cred și eu! = se înțelege de la sine, nu e de mirare. Ce (sau cum) crezi? se zice pentru a exprima o amenințare sau o afirmare sigură. 2. Intranz. A recunoaște dreptatea cuiva, a fi înțelegător față de durerea sau de suferința cuiva. ◊ Expr. A nu-i veni (cuiva) să creadă sau a nu-și crede ochilor (sau urechilor), exprimă mirarea față de un lucru de necrezut. 3. Tranz. A socoti, a fi de părere, a-și închipui, a i se părea. ♦ A considera pe cineva altfel decât este în realitate. ♦ Refl. A avea despre sine o părere exagerat de bună; a fi îngâmfat. 4. Intranz. A avea încredere deplină în cineva sau în ceva; a-și pune toată nădejdea în cineva sau în ceva. 5. Intranz. A admite existența lui Dumnezeu și a accepta dogmele bisericii; p. ext. a avea o anumită credință religioasă. – Lat. credere. Vezi definitia »
TAPIRÍDE s.n.pl. Familie de mamifere imparicopitate, având ca tip tapirul; (la sg.) animal din această familie. [< fr. tapirides, cf. tapir, gr. eidos – formă]. Vezi definitia »
CERAMBICÍDE s.n.pl. (Zool.) Familie de insecte coleoptere cu antene foarte lungi, cu corpul lung și viu colorat, ale căror larve sunt xilofage; (la sg.) insectă din această familie. [Sg. cerambicid. / < fr. cérambycides]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z