Definita cuvantului tatona
TATONÁ, tatonez, vb. I. Tranz. A face încercări prudente în mai multe direcții pentru a cunoaște o situație, a găsi o soluție; a proceda cu nesiguranță, cu ezitare; a sonda. ◊ Expr. A tatona terenul = a cerceta posibilitățile de reușită înainte de începerea unei acțiuni. – Din fr. tâtonner.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu tatona
ȘAVANÁ s. f. v. șabana. Vezi definitia »
ÎNGÂNÁ, îngấn, vb. I. 1. Tranz. A imita, a repeta (în bătaie de joc) vorbele, glasul cuiva. 2. Tranz. A rosti sau a cânta ceva încet, șoptit (și neclar); a murmura, a mormăi. 3. Tranz. și refl. A (se) acompania, a (se) însoți. ♦ Refl. A se amăgi. 4. Refl. A se îmbina; a se confunda, a se amesteca. ◊ Expr. A se îngâna ziua cu noaptea = a se ivi zorile; a începe să se întunece. 5. Refl. și tranz. (Rar) A (se) mișca ușor; a (se) legăna. – Lat. *ingannare. Vezi definitia »
DEBUTONÁ vb. tr., refl. a (se) descheia (la) nasturi. (< fr. déboutonner) Vezi definitia »
persoana responsabila de ducerea la indeplinire a unui proiect; el este cel care stabileste activitatile si conditionarile dintr-un proces si numeste responsabilii; trebuie sa urmareasca desfasurarea proiectului si sa semnalizeze eventualele erori Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z