Definita cuvantului carotaj
CAROTAJ (‹ fr.) s. n. Operație de determinare a naturii și a constituției stratelor scoarței terestre străbătute prin foraj, bazată pe analiza probelor (carotelor) sau pe măsurarea mărimilor fizice, caracteristice, ale rocilor străbătute. C. seismic = procedeu de c. bazat pe determinarea vitezei undelor seismice provocate prin explozii. C. magnetic = procedeu de c. bazat pe determinarea intensității de magnetizare sau a susceptibilității magnetice. C. radioactiv = procedeu de c. bazat pe măsurători de radioactivitate naturală sau provocată.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu carotaj
BOMBÁJ s.n. Deformare a unei plăci care are cel puțin o suprafață de formă convexă, fără muchii. ♦ Deformare prin bombare a capacelor cutiilor de conserve în urma alterării conținutului. [< fr. bombage]. Vezi definitia »
FROTÁJ s. n. tehnică în pictura suprarealistă, constând în obținerea, prin apăsare, a impresiunilor unor obiecte ce poartă adesea o semnificație, o efigie etc. (< fr. frottage) Vezi definitia »
TERMOREGLÁJ s.n. Dispozitiv de reglare termică. ♦ Termoreglare. [< fr. thermoréglage]. Vezi definitia »
MICROREPORTÁJ s. n. reportaj scurt. (< micro1- + reportaj) Vezi definitia »
CABLÁJ s.n. Modul de răsucire sau de împletire a firelor pentru a forma un cablu. ♦ Totalitatea cablurilor unei instalații sau ale unui aparat de telecomunicații. [< fr. câblage]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z