Definita cuvantului carpini
CARPINI, Giovanni del Plano (Piano) del (c. 1182-1252), călugăr italian. A călătorit, din inițiativa papii Inocențiu IV, din Lyon pînă la Karakorum, unde a asistat la înscăunarea hanului Guiuk, fiul lui Ogodai (1246). Op. pr.: „Călătorie în țările răsăritene”.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu carpini
a da cu căciula-n câini expr. (pop.) 1. a fi beat. 2. a se comporta fără a ține seama de normele sociale. Vezi definitia »
CĂZNÍ, căznesc, vb. IV. 1. Refl. A se strădui din greu, a depune multă trudă. 2. Tranz. A tortura, a chinui. – Din caznă. Vezi definitia »
PROVENÍ, provín, vb. IV. Intranz. A se trage, a lua naștere, a rezulta din ceva sau de undeva, a-și avea obârșia, originea, proveniența din... – Din fr. provenir. Vezi definitia »
OPILIÓNI s.n. pl. ordin de păianjeni cu picioare lungi și subțiri: cosași. (< fr. opilions) Vezi definitia »
CAMBRIENI (CAMBRIAN MOUNTAINS) [kæmbriən máuntainz], Munții ~, masiv muntos, puternic erodat, în Marea Britanie (Pen. Wales), alcătuit din gresii, șisturi, calcare și roci vulcanice paleozoice. Alt. medie: 1.085 m (vf. Snowdon). Lungime: c. 150 km. Expl. de huilă, min. de fier și polimetalice. Păduri de foloase. Rezervații și parcuri naturale. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z