Definita cuvantului cartianu
CARTIANU, Gheorghe (1907-1982, n. Borca, jud. Neamț), inginer român. M. coresp. al Acad. (1963), prof. univ. la București. Lucrări în domeniul sintezei rețelelor electrice, al modulației de frecvență. A participat la realizarea primelor studiouri de radiodifuziune din București.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu cartianu
BUDIȘTEANU, Ionel (pe numele adevărat Nae Ion) (1919-1991, n. București), violonist și dirijor român. Interpret de romanțe, melodii lăutărești și piese de café concert. Unul dintre creatorii stilului de concert în practica orchestrelor ample de muzică populară. Vezi definitia »
nu credeti ca ar trebui sa introduceti si intelesul acestui cuvant care este din ce in ce mai uzitat? Vezi definitia »
GNU s.m. invar. Specie de antilopă din Africa, de culoare brună-cenușie, cu coarnele scurte și aduse înapoi. [< fr. gnou < cuv. hotentot]. Vezi definitia »
CĂLUGĂREANU, Gheorghe (1902-1976, n. Iași), matematician român. Acad. (1963), prof. univ. la Cluj-Napoca. Contribuții în teoria funcțiilor de variabilă complexă și în topologie. Lucrări didactice („Curs de analiză matematică”, în colab. „Elemente de teoria funcțiilor de o variabilă complexă”). Vezi definitia »
BORDEIANU, Teodor (1902-1969, n. Marșița, Bucovina), pomicultor român. Acad. (1963). A elaborat primele lucrări de raionare a pomiculturii și de pomologie în România. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z