Definita cuvantului alstrigapebebe
a-l striga pe Bebe / pe Iorgu expr. (adol.) a vomita.

Sursa: Argou
Cuvinte ce rimeaza cu alstrigapebebe
cahlă de teracotă pentru sobe: sunt plăci și piese de colț modelate în tipare de ipsos, destinate construcției sobelor de teracotă. Se ard ca biscuit și dupa răcire se glazurează și se ard din nou. De cele mai multe ori se angobează. Dimensiuni: 23 x 25 cm, elementele de colț au o față de 23x25 cm și una de 11,5 x 25 cm. Se fabrică și cahle pentru elemente de soclu, de cornișă, ornamente etc. Vezi definitia »
MACABÉ s.n. Varietate de struguri albi cu bobul rotund și mare. [< fr. maccabéo]. Vezi definitia »
fiérbe (fiérb, fiért), vb.1. A trece un lichid în stare de vapori sub acțiunea căldurii. – 2. A coace. – 3. A clocoti, a face bășici. – 4. A mișuna, a forfoti. – 5. A fermenta, a se altera. – 6. A se tulbura, a se chinui, a se neliniști. – Mr. h’erbu, h’erșu, h’ertu, megl. ierb, ierș, iert. Lat. fĕrvĕre (Pușcariu 607; Candrea-Dens., 586; REW 3265; DAR), cf. it. fervere, sp. hervir (gal. ferber), port. ferver. Der. fierbătoare, s. f. (fierbere; loc la stînă unde se fierbe laptele); fierbător, s. n. (ceaun pentru fiert); fiert, adj. (fiert; copt; deprimat; ratat); fiertoare, s. f. (fierbere); fiertură, s. f. (fel de mîncare; supă), cuvînt pe care Meyer, Alb. St., IV, 92, îl derivă în mod inutil de la un lat. *fertura; nefiert, adj. (care nu este bine fiert, crud). Cf. fierbinte. Vezi definitia »
LÓMBE s.n.pl. (Anat.) Regiunea lombară situată între cea de-a douăsprezecea coastă și osul iliac; șale. [< fr. lombes]. Vezi definitia »
hálbe s.f. pl. (reg.) rămășiță de mâncare; lături. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z