Definita cuvantului tămâie
TĂMẤIE s. f. Substanță rășinoasă obținută prin crestare din scoarța unor arbuști exotici, solidificată sub forma unor boabe neregulate, de culoare roșiatică sau gălbuie, care, prin ardere, produc un fum cu miros aromat pătrunzător, folosită în ceremoniile religioase. ◊ Expr. A fugi (de ceva sau de cineva) ca dracul de tămâie = a se feri cu cea mai mare grijă de ceva, a ocoli de departe pe cineva pentru a evita situații neplăcute, penibile. – Probabil lat. *thymanea.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu tămâie
PREMILITĂRÍE s. f. Pregătire militară organizată în România, înainte de cel de-al doilea război mondial, pentru tinerii între 18 și 21 de ani. – Premilitar + suf. -ie. Vezi definitia »
SCHELETIPÍE s.f. (Poligr.) Similigravură la care împărțirea clișeului în puncte nu se realizează cu ajutorul sitei fotografice, ci printr-o acțiune fizică în chiar stratul coloidal al negativului fotografic. [Gen. -iei, scris și skeletipie. / Et. incertă]. Vezi definitia »
ATIROIDÍE s. f. absență completă a secreției tiroidiene. (< fr. athyroïdie) Vezi definitia »
CRANIOPLASTÍE s.f. (Med.) Transplant și grefă a unui material osos la nivelul bolții craniene. [Gen. -iei. / < fr. crânioplastie]. Vezi definitia »
SINCARPÍE s.f. (Bot.) Concreștere întâmplătoare a mai multor fructe. [Gen. -iei. / < fr. syncarpie]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z