Definita cuvantului aștiundeibuba
a ști unde-i buba expr. 1. a fi conștient de sursa unui necaz. 2. a depista cauza unei defecțiuni.

Sursa: Argou
Cuvinte ce rimeaza cu aștiundeibuba
LIMBÁ, limbez, vb. I. Tranz. A descărca o navă pentru a-i permite trecerea prin locurile mai puțin adânci și a o reîncărca după ce ea ajunge la o adâncime mai mare. – Din limb. Vezi definitia »
ADDIS ABEBA (ADDIS-ABABA), cap. Ethiopiei, situată la 2.640 m alt. în Pod. Abisiniei: 1,5 mil. loc. (1985, cu suburbiile). Aeroport internațional. Pr. centru politic, economic și cultural al țării. Ind. textilă, încălț. și alim. Mobilă, mase plastice. Universitate. Teatre. Muzee. Fundată de Menelik II în 1887, a devenit capitala țării (din 1896). Prin tratatul de pace de la A. (1896), Italia a recunoscut independența Ethiopiei. Sediul Organizației Unității Africane (din 1963). Vezi definitia »
APROBÁ, aprób, vb. I. Tranz. A încuviința o acțiune, o părere etc.; a fi de acord, de aceeași părere cu cineva. ♦ A consimți în mod oficial la ceva printr-un act autentic. Ministerul i-a aprobat cererea.Expr. (Refl.) Se aprobă, formulă (scrisă) prin care o autoritate rezolvă favorabil o cerere etc. – Lat. lit. approbare. Vezi definitia »
INTUBÁ vb. I. tr. (Med.) A supune unei intubații. [Cf. it. intubare]. Vezi definitia »
agîmbá (-béz, -át), vb. – A urmări, a merge pe urmele cuiva. Origine necunoscută. Cuvînt puțin folosit. Este îndoielnică der. din lat. gamba (Philippide, II, 643), prin intermediul unui *aggambāre (DAR), cf. REW 1529; această explicație nu se potrivește cu sensul der. agîmbeală, s. f. (epilepsie) și agîmbat adj. (nenorocit, amărît). Ar putea fi vorba de un lat. *aggimbāre, de la *gimbus, deformare de la gibbus (ca și calabr. agghimbare „a se îndoi, a se cocoșa,” cf. Rohlfs I, 75), ipoteză care se potrivește mai bine cu der. și mai puțin cu vb. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z