Definita cuvantului călinescu
CĂLINESCU, Alexandru (1907-1937, n. Focșani), scriitor român. Lirică de o deosebită sensibilitate maladivă, pusă sub semnul lui Baudelaire și Bacovia („Decenii”, „Mări moarte”) și un roman (în colab. cu Pavel Nedelcu, „Destrămarea”).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu călinescu
ANTONESCU, Petre (1873-1965, n. Rîmnicu Sărat), arhitect român. Acad. (1945), prof. univ. la București. Construcții în stil eclectic, în care elemente ale stilului internațional (portale romanice sau renascentiste, coloane, console) se îmbină cu cele tradiționale românești, cum sînt brîiele în torsadă, chenarele moldovenești (Primăria Capitalei, Primăria din Craiova, Banca de Investiții). În spiritul arhitecturii moderne, a conceput clădirea Facultății de Drept din București. Vezi definitia »
BENGESCU, familie de boieri din Oltenia. Mai important: Staico B., consilier imperial în timpul ocupației austrice a Olteniei (1718-1739). Vezi definitia »
cu ce se ocupa minerul? Vezi definitia »
ACU-2 Element prim de compunere savantă care introduce în termeni referirea la „auz”. [Cf. lat. acutus, gr. akouein – a auzi]. Vezi definitia »
ANTONESCU, Teohari (1867-1910, n. București), istoric, arheolog și epigrafist român. Prof. univ. la Iași. Op. pr.: „Le trophée dÁdamclissi” și „Columna Traiană studiată din punct de vedere arheologic și artistic”. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z