Definita cuvantului tăvală
TĂVÁLĂ, tăvale, s. f. (Reg.) Tăvălug. – Din tăvăli (derivat regresiv).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu tăvală
COROBÁNĂ, corobane, s. f. (Reg.) Scorbură de copac. – Et. nec. Vezi definitia »
TRONCATÚRĂ s.f. Înlocuire într-un cristal a unei muchii cu o fațetă. [< fr. troncature]. Vezi definitia »
tîmpănă (-pene), s. f. – Dairea, tobă, darabană. – Var. tîmpină, timpină, tîmpăne.Mr. timpiná, timpină, megl. tompănă. Sl. timĭpanĭ (Cihac, II, 410; Byhan 337; Tiktin; Vasmer, Gr., 142; Candrea) din mgr. τύμπανον; se poate presupune o formă sl. tąpanŭ, care ar explica și bg. tăpan, sau chiar o alterare imîm, greu de explicat în elementele sl. Din acest motiv, Pușcariu, Lr., I, 281, preferă să pornească de la un lat. *tympenumtympanum, care nu pare mai clar. Sec. XVI, înv. Vezi definitia »
MIERCUREÁNCĂ, miercurénce, s.f. Femeie născută și crescută în municipiul Miercurea-Ciuc (din județul Harghita). ♦ Locuitoare din municipiul Miercurea-Ciuc. (miercurean + suf. -că) Vezi definitia »
ANTÉNĂ, antene, s. f. (Adesea fig.) 1. Fiecare dintre cele două firișoare mobile care se află la capul insectelor, crustaceelor și miriapodelor, și care servește ca organ de simț. 2. Conductă sau ansamblu de conducte electrice aeriene care formează un circuit electric (folosit în radiocomunicații). 3. Bară lungă și mobilă prinsă transversal de catarg, spre a ține o parte din pânzele unei corăbii. – Fr. antenne (lat. lit. antenna). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z