Definita cuvantului altrecerăcorile
a-l trece răcorile expr. (pop.) a se speria foarte tare.

Sursa: Argou
Cuvinte ce rimeaza cu altrecerăcorile
sarangéle s.n. pl. (înv.) 1. cea mai veche cavalerie turcească (înlocuită cu corpul spahiilor). 2. corp de călăreți români (vreo 500) denumiți și sărăcei. Vezi definitia »
BABELE, vf. în N masivului Bucegi, între Ialomița și Valea Jepilor. Alt.: 2.292 m. Denumit astfel după formele specifice („ciuperci uriașe”) pe care le-au luat „conglomeratele de Bucegi” și gresiile, în urma acțiunii de modelare complexă (eoliană, șiroire, eroziune diferențială). Important obiectiv turisti; cabană; punct final de telecabină legat de Bușteni, dat în folosință în 1978 (lungime 4.350 m) și punct de plecare a telecabinei spre hotelul „Peștera” din apropierea Peșterii Ialomiței (dată în exploatare în 1982, cu o lungime de 2.600 m). Vezi definitia »
TÚLE (formă de imperativ) v. tuli. (Pop. și fam.; în expr.) A o tuli (la sau de fugă sau la sănătoasa) = a fugi (repede și pe furiș), a o șterge. Tule-o! sau tulea! = pleacă imediat (și repede)! fugi! șterge-o! întinde-o! [Imper. și: tule, tulea] [DEX '96] Vezi definitia »
CĂLĂȚELE, com. în jud. Cluj; 3.130 loc. (1991). Stație de c. f. Vezi definitia »
ghiliméle s. f. pl. – Semn de punctuație în formă de virgule, semnele citării. Fr. guillemets, prin intermediul unui sing. nefolosit, ghilimea. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z