Definita cuvantului cezarea
CEZAREA (CAESAREA), denumire a mai multor orașe antice: 1. Oraș în Africa de N. Întemeiat de fenicieni, colonie romană din sec. 1 d. Hr. (azi Cherchell, Algeria). 2. C. Mazaca, oraș în Capadocia (azi, Kayseri, Turcia). 3. C. Palestinae, oraș în Palestina (azi, Qisarya, Israel). 4. C. Philippi, oraș în Siria antică (azi, Baniyas, Siria).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu cezarea
PĂREÁ, par, vb. II. Intranz. și refl. 1. (Cu valoare de semiauxiliar de modalitate) A da impresia, a crea iluzia; a avea aparența de... ◊ Loc. vb. A-i părea (cuiva) bine = a se bucura. A-i părea (cuiva) rău = a regreta. ◊ Loc. adv. Pare că = parcă1. ◊ Expr. Pe cât se pare = pe cât se vede, pe cât se înțelege. (Rar) (Impers., introduce o propoziție subiectivă) Părea că mă aflam într-un mare oraș.Intranz. (Rar) A atrage atenția, a impune. 2. A avea impresia, a-și închipui, a crede. ♦ A socoti, a aprecia, a considera, a găsi. 3. A se înșela; a i se năzări. [Var.: (rar) páre vb. III] – Lat. parere. Vezi definitia »
BURDEA, afluent dr. al Vedei; 80 km. Izv. din C. Găvanu-Burdea. Vezi definitia »
notiunea de determinologizare Vezi definitia »
ZĂREÁ s. f. (Pop.) Diminutiv al lui zare (2). Vezi definitia »
ROȘĂȚEÁ, roșățele, s. f. Plantă erbacee cu tulpina cilindrică dreaptă, cu flori dispuse într-o umbelă terminală (Botumus umbellatus). – De la roșu. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z