Definita cuvantului aumblaînpatrulabe
a umbla în patru labe (în fața cuiva) expr. 1. a se umili (în fața cuiva). 2. a linguși (pe cineva).

Sursa: Argou
Cuvinte ce rimeaza cu aumblaînpatrulabe
învoálbe vb. III (înv.) 1. (despre apă, valuri, nori, praf. etc.; refl.) a se învârti (ca într-un vârtej), a se învârteji, a se învolbura. 2. (refl.; despre ființe) a se întoarce roată, a se învârti pe loc, a se opri repede. 3. a înfășura, a învăli (a înfășura pânza pe sul), a o face val, a găti firele pentru năvădit, a suci caierul. 4. (refl.; despre plante) a se dezvolta, a crește; (despre om) a încărna, a se înspița, a se deforma. 5. (despre ochi) a căsca, a holba. 6. a-i veni să verse, să râgâie; a i se apleca. Vezi definitia »
profiérbe, profiérb, vb. III (reg.) a fierbe din nou. Vezi definitia »
POMBÉ s.n. Rachiu de banane. [< fr. pombé]. Vezi definitia »
ANTSIRABÉ, oraș în centrul Madagascarului, la poalele M-ților Ankaratra; 150 mii loc. (1985, cu suburbiile). Izv. minerale. Ind. cărnii. Centru agricol (orez). Vezi definitia »
desvoálbe (-ólb, -ólt), vb.1. (Înv.) A dezvolta, a extinde. – 2. (Înv.) A se desface florile. Lat. *disvolvĕre (Candrea). Cuvînt înv., se regăsește numai în expresia floare desvoaltă „floare desfăcută”. Este dublet de la forma neol. desvolta, vb. (a dezvolta), format de la part. desvolt, ca it. svoltare de la svolgere (Scriban). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z