Definita cuvantului bucal
BUCÁL, -Ă, bucali, -e, adj. Care ține de gură, privitor la gură, care se face cu gura, se ia pe gură, oral (1). ◊ Loc. vb. Pe cale bucală = (despre medicamente) pe gură, oral. – Din fr. buccal.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu bucal
EXUVIÁL, -Ă adj. referitor la exuvie. (< fr. exuvial) Vezi definitia »
PERLINGUÁL, -Ă, perlinguali, -e, adj. (Despre medicamente sau despre administrarea unor medicamente) Care este pus pe limbă sau sub limbă pentru a fi resorbit rapid de mucoasa limbii și a avea, în felul acesta, o acțiune cât mai rapidă. ◊ (Adverbial) Medicamentul se administrează perlingual. [Pr.: -gu-al] – Din germ. perlingual. Vezi definitia »
SEMINÁL, -Ă adj. Referitor la sămânța plantelor. ♦ Referitor la spermă, de spermă. [< fr. séminal, cf. lat. seminalis < semen – sămânță]. Vezi definitia »
PRECORDIÁL, -Ă, precordiali, -e, adj. (Anat.) Din regiunea anterioară a toracelui, din dreptul inimii. [Pr.: -di-al] – Din fr. précordial. Vezi definitia »
COMERCIÁL, -Ă, comerciali, -e, adj. Care aparține comerțului, privitor la comerț; din comerț; negustoresc. [Pr.: -ci-al] – Din fr. commercial, lat. commercialis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z