Definita cuvantului urmașiiluinicupiele
urmașii lui Nicu Piele expr. bandă de hoți.

Sursa: Argou
Cuvinte ce rimeaza cu urmașiiluinicupiele
BOURDELLE [burdél], Émile Antoine (1861-1929), sculptor și pictor francez. Concepție arhitectonică de organizare a volumelor și de încorporare a mișcării. Construcție severă, solidă, de o stilizare clasică („Monumentul generalului Alvear”, „Herakles încordîndu-și arcul”, „Portretul lui A. Simu” în Muzeul Național de Artă al României). Basoreliefuri și fresce la teatrul Champs Elysées din Paris. Vezi definitia »
a face nasoale (cuiva) expr. a sâcăi (pe cineva), a șicana (pe cineva); a face rău (cuiva). Vezi definitia »
Bucățele rotunde de hârtie de diferite culori, pe care participanții la baluri și la petreceri și le aruncă unii altora Vezi definitia »
Familiile lexicale Vezi definitia »
Cale negativa de cunoatere a lui Dumnezeu. Functioneaza icercand sa depășească expunerea catafatică (cale pozitiva) printr-o serie de negații. Teologia apofatică, conștientă de incognoscibilitatea lui Dumnezeu și de imposibilitatea cuprinderii Sale conceptuale, încearcă să-L cunoască în ceea ce El nu este. Doi sunt teologii importanți ai veacului nostru care au tratat cu mai multă insistență problema raportului dintre catafatic și apofatic în cunoașterea lui Dumnezeu: Vladimir Lossky și Dumitru Stăniloae. (vezi si catafatică) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z