Definita cuvantului buzna
BÚZNA adv. (În expr.) A da (sau a intra) buzna = a năvăli (undeva) pe neașteptate, a se repezi să intre sau să iasă. [Var.: bústa adv.] – Comp. magh. buszma.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu buzna
AMARINÁ vb. I tr. A obișnui echipajul unei nave cu marea, cu viața de bord. [Var. amariniza vb. I. / < fr. amariner]. Vezi definitia »
persoana care vrea sa para ceea ce nu e, persoana infumurata, fasonat Vezi definitia »
REBOBINÁ, rebobinez, vb. I. Tranz. A bobina din nou, a reface bobinajul unei mașini electrice. – Din fr. rebobiner. Vezi definitia »
ILUMINÁ vb. I. tr. a lumina puternic (decorativ). II. refl. (fig.; despre față, ochi etc.) a străluci de bucurie. (< fr. illuminer, lat. illuminare) Vezi definitia »
ANTRENÁ, antrenez, vb. I. 1. Tranz. și refl. A (se) pregăti prin exerciții metodice pentru o activitate sportivă. 2. Tranz. A atrage, a stimula într-o acțiune. 3. Refl. A se lăsa târât; a se aprinde, a se înflăcăra. ◊ Tranz. Fac mult haz ca să-l antrenez (CAMIL PETRESCU). 4. Tranz. A da mișcare de funcționare unei mașini sau unui vehicul prin consum de energie musculară sau mecanică. – Fr. entrainer. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z