Definita cuvantului țop
ȚOP1 interj. 1. Exclamație care însoțește o săritură, o mișcare bruscă sau (rar) sugerează o cădere. 2. Exclamație care se rostește la sosirea cuiva sau la intervenția neașteptată a cuiva. ♦ Exprimă o schimbare subită de atitudine, de situație. [Var.: țup, țúpa interj.] – Onomatopee.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu țop
PITECANTRÓP s. m. maimuță antropoidă fosilă, foarte apropiată de omul primitiv. (< fr. pithécanthrope) Vezi definitia »
ANIZOTRÓP, -Ă adj. (Despre substanțe) Care prezintă anizotropie. [< fr. anisotrope]. Vezi definitia »
DOP, dopuri, s. n. 1. Bucată de plută, de cauciuc, de sticlă etc. cu care se astupă deschizătura unei sticle, a unul vas îngust etc.; astupuș. ◊ Expr. (Mare) cât un dop sau dop de saca = (despre oameni; glumeț) mic și îndesat; bondoc. 2. Bucată de lemn care astupă deschizătura de sus a fluierului, a cavalului etc., lăsând o gaură mică prin care se suflă. 3. Piesă de metal cu care se închide o conductă. 4. Cerumen adunat în canalul auditiv extern al urechii, care împiedică auzul. – Cf. săs. dop. Vezi definitia »
VIDEOMAGNETOSCÓP s. n. magnetoscop de tip special. (< video1- + magnetoscop) Vezi definitia »
SINANTRÓP s.m. Mamifer apropiat de pitecantrop, ale cărui fosile au fost descoperite pe teritoriul Chinei. [< fr. sinanthrope, cf. lat. Sina – nume dat de romani Chinei, gr. anthropos – om]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z