Definita cuvantului destinde
DESTÍNDE, destind, vb. III. 1. Refl. A deveni mai puțin încordat; a se relaxa, a slăbi. ♦ Fig. (Despre nervi sau stări de spirit) A se liniști, a se descărca. 2. Refl. (Despre ființe, corpul lor sau părți ale corpului) A se întinde, a se îndrepta. ◊ Tranz. Și-a destins trupul și a plecat spre ieșire (G. M. ZAMFIRESCU). 3. Refl. (Neobișnuit, despre un ținut) A se întinde, a se desfășura. 4. Tranz. (Neobișnuit) A retrage. Întinse o mână... apoi o destinse repede (DELAVRANCEA). [Perf. s. destinsei, part. destins] – Din des1- + [în]tinde.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu destinde
ALCÁLDE s. m. elem. alcade. Vezi definitia »
SALMONÍDE s.n.pl. Familie de pești răpitori, căreia îi aparțin păstrăvul, lipanul etc.; (la sg.) pește din această familie. [Sg. salmonid. / pl. și (s.m.) -izi. / < fr. salmonidés]. Vezi definitia »
CONCHÍDE vb. III. tr., intr. A trage o concluzie, a conclude; a încheia. [P.i. conchíd, 3 -de, perf.s. -isei, conj. -dă, ger. -izând. [< lat. concludere, după închide]. Vezi definitia »
EXTÍNDE, extínd, vb. III. Tranz. și refl. A face să ocupe sau a ocupa un spațiu mai mare decât cel inițial; a (se) lărgi (ca sferă de acțiune); a (se) întinde, a (se) mări. – Din lat. extendere (după întindere). Vezi definitia »
De3kpt <a href=„http://ddqogklbudej.com/”>ddqogklbudej</a>, [url=http://qnafupmtkqii.com/]qnafupmtkqii[/url], [link=http://xouobuhitcxd.com/]xouobuhitcxd[/link], http://nkewxrolvsko.com/ Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z