Definita cuvantului telecomunicație
TELECOMUNICÁȚIE, telecomunicații, s. f. 1. Transmitere și recepție la distanță a unor sunete, semne sau imagini prin telefon, telegraf, televiziune, semnalizare optică etc. 2. Legătură între două puncte între care se realizează telecomunicația (1). ◊ Sistem de telecomunicații = totalitatea mijloacelor tehnice dintr-un serviciu de telecomunicații, care formează o unitate. – Din fr. télécommunication.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu telecomunicație
MICROBIOLOGÍE s. f. Ramură a biologiei care se ocupă cu studiul morfologiei și fiziologiei microorganismelor, precum și cu metodele de combatere a microorganismelor patologice pentru animale și plante și de folosire a celor utile. [Pr.: -bi-o-] – Din fr. microbiologie. Vezi definitia »
CEFALOMETRÍE, cefalometrii, s. f. (Med.) Măsurare a dimensiunilor capului. – Din fr. céphalomètrie. Vezi definitia »
STEREGÍE s. f. (Înv.) Țurțur de funingine care rămâne pe coș; p. ext. funingine. – Lat. *stiliginea (< sti[ria] + [fu]liginea). Vezi definitia »
SPLANHNOGRAFÍE s.f. (Med.) Radiografie a viscerelor, făcută cu ajutorul unei substanțe opace la razele X. [Gen. -iei. / < fr. splanchnographie, cf. gr. splanchnon – viscere, graphein – a scrie]. Vezi definitia »
IMAGERÍE s.f. Fabrică, comerț de stampe, poze, ilustrații. [< fr. imagerie]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z