Definita cuvantului fâștica
FÂȘTICÁ, fâștic, vb. I. Refl. (Reg.) A se furișa. – Onomatopee.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu fâștica
călca, calc v. t. 1. a vizita pe cineva fără a-l înștiința în prealabil. 2. (d. bărbați) a avea contact sexual cu o femeie. 3. (întl.) a da o spargere. 4. (intl.d. polițiști) a face o razie / o descindere etc. inopinată. Vezi definitia »
DEGAZIFICÁ vb. I. tr. A îndepărta gazele, materiile volatile etc. dintr-un lichid, din cărbuni etc. [P.i. degazífic, var. degazeifica vb. I. / < de- + gazifica]. Vezi definitia »
EXPLICÁ, explíc, vb. I. Tranz. A face să fie mai ușor de înțeles; a lămuri. ♦ A expune, a preda o lecție, o temă etc. 2. Intranz. și tranz. (Despre axiome, principii, legi științifice) A servi drept lămurire, a constitui o justificare, a reprezenta o motivare a unui fenomen, a unei proprietăți etc. 3. Refl. A-și motiva acțiunile, vorbele etc.; a se justifica. ♦ Refl. și tranz. A înțelege, a pricepe, a găsi sau a constitui o explicație. ♦ Tranz. și refl. recipr. (Despre două sau mai multe persoane) A (se) lămuri asupra unei chestiuni (în litigiu), a limpezi o situație cu scopul de a înlătura un conflict. – Din fr. expliquer, lat. explicare. Vezi definitia »
BANSKÁ BYSTRICA [bánsca bístrița], oraș în Ceho- Slovacia, pe rîul Hron; 85,3 mii loc. (1989). Centrală atomoelectrică. Metalurgie neferoasă, constr. de mașini, ind. chimică, textilă, prelucr. lemnului. Aici, în timpul celui de aș doilea război mondial, Armata I Română, comandată de generalul Vasile Atanasiu, a purtat lupte grele împotriva trupelor hitleriste (mart. 1945). Monumentul Ostașului Român. Vezi definitia »
OZONIFICÁ vb. I. tr. A împrospăta, a purifica un ozon; a ozoniza. [P.i. ozonífic. / < fr. ozonifier]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z