Definita cuvantului bucățică
BUCĂȚÍCĂ, bucățele, s. f. Diminutiv al lui bucată; bucățea. ◊ Expr. Bucățică ruptă (sau tăiată) sau ruptă bucățică, se spune despre o persoană care seamănă perfect cu unul din membrii familiei sale. ♦ Ceea ce servește (în cantitate mică) de mâncare. ◊ Expr. A-și da (sau a-și lua) bucățica de la gură = a da din puținul său, a fi foarte darnic sau altruist. A-i lua (cuiva) bucățica din (sau de la) gură = a lipsi (pe cineva) până și de strictul necesar traiului. – Bucată + suf. -ică.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu bucățică
PÓMPĂ1, pompe, s. f. Mașină de forță sau aparat compus de obicei dintr-un cilindru cu piston, manevrat cu mână sau acționat mecanic, folosit pentru a deplasa sau a comprima un fluid. ◊ Pompă de incendiu = pompă1 cu care se aruncă apă la distanță pentru a stinge incendiile. ♦ Spec. (De obicei cu determinarea „de apă”) Aparat de pompare adaptat mai ales la puțuri; p. ext. cișmea din care apa curge prin apăsare pe un mâner legat la rândul său de un aparat de pompare. – Din fr. pompe. Vezi definitia »
COSMONÁVĂ s. f. navă spațială. (după fr. cosmonef, rus. kosmokorabli) Vezi definitia »
COORDINÁTĂ s.f. v. coordonată. Vezi definitia »
dosnică, dosnice s. f. femeie care practică sexul anal. Vezi definitia »
MINÚTĂ s.f. 1. Textul original al unui act, al unei sentințe. 2. Redactare provizorie a unui document, a unui plan etc. 3. Rezumat asupra discuțiilor dintr-o ședință. [< fr. minute, cf. lat. minuta – mică]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z