Definita cuvantului telefonic
TELEFÓNIC, -Ă, telefonici, -ce, adj. Care aparține telefonului sau telefoniei, privitor la telefon sau la telefonie; (despre o convorbire) care se face prin telefon. ◊ Aviz telefonic = aviz prin care cineva este înștiințat că la o anumită oră va fi chemat la telefon (de obicei la o centrală telefonică) pentru o convorbire interurbană. – Din fr. téléphonique.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu telefonic
ROMBOÉDRIC, -Ă adj. Care are forma unui romboedru. ♦ Sistem romboedric = sistem de cristalizare având ca formă fundamentală o prismă dreaptă cu bazele triunghiuri. [Pron. rom-bo-e-. / cf. fr. rhomboédrique]. Vezi definitia »
DRÁSTIC, -Ă, drastici, -ce, adj. Foarte aspru, foarte energic; brutal, violent, vehement. ♦ (Despre remedii medicale) Cu efect puternic și rapid. – Din fr. drastique. Vezi definitia »
ECONOMÉTRIC, -Ă, econometrici, -ce, adj. (Tehn.) De econometrie. – Din fr. économétrique. Vezi definitia »
EMETÍC1 s. n. tartrat de antimoniu și de potasiu, folosit la imprimatul și vopsitul textilelor, la prepararea lacurilor și în medicină, ca vomitiv. (< fr. émétique, lat. emeticus) Vezi definitia »
SURÁTIC, -Ă, suratici, -ce, adj. (Pop.) Care bate în sur, suriu. [Var.: surátec, -ă adj.] – Din sur + suf. -atic. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z