Definita cuvantului stârlici
STÂRLÍCI, stârlici, s. m. (Pop.) Pată, la început de culoare roșie, apoi vânătă, care apare uneori pe pielea oamenilor greu bolnavi, înainte de moarte. – V. strelici.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu stârlici
ÎNHĂMÁCI, înhămaci, s. m. (Înv.) Țăran care era obligat să facă corvoadă cu caii proprii. – Din înhăma + suf. -aci. Vezi definitia »
ADÂNCÍ, adâncesc, vb. IV. 1. Tranz. A face mai adânc, a săpa în adâncime. 2. Refl. A pătrunde în adâncime, a înainta spre interior; a se depărta; a se face nevăzut. S-a adâncit în pădure.Tranz. și refl. Fig. A (se) cufunda (în...), a absorbi sau a fi absorbit (de...). 3. Tranz. Fig. A pătrunde cu mintea; a cerceta, a studia, a analiza. A adânci o problemă. 4. Refl. Fig. A se intensifica, a se accentua. Amărăciunea... s-a adâncit și mai mult în ființa mea (SADOVEANU). [Var.: adâncá vb. I] – Din adânc2. Vezi definitia »
Muschici,muschiciuri sf.n. Sanie mica facuta din doi talpeti,peste care s-au prins transversalçateva scanduri fiind foarte joasa. Vezi definitia »
picioci, s.m. cartofi, pere-radacina de la planta cartof Vezi definitia »
piocí, piocésc, vb. IV (reg.) 1. (despre păsări și puii lor) a piui. 2. (despre oameni) a vorbi cu voce subțire, pițigăiată; a pioncăi, a pioncăni. 3. a vorbi încet, slab, stins, a pioncăni. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z