Definita cuvantului chiparos
CHIPARÓS (‹ ngr.) s. m. Arbore rășinos din familia cupresaceelor, originar din SE Europei, de c. 25 m înălțime, cu coroana foarte densă, îngustă, columnară sau piramidală și frunze persistente; lemnul, rezistent și parfumat, este utilizat în ind. (Cupressus sempervirens). ♦ C. de baltă = arbore din familia taxodiaceelor, originar din America de Nord, de c. 60 m înălțime, cu coroana conică, frunze mici, aciculare, căzătoare, verzui primăvara, galbene vara, brun-ruginii toamna și lemn de calitate superioară (Taxodium distichum).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu chiparos
CARIÓS, -OÁSĂ adj. 1. (bot.) găunos; ros de viermi. 2. referitor la caria dentară. (< germ. karïos) Vezi definitia »
MISTERIÓS, -OÁSĂ, misterioși, -oase, adj. Care este (încă) necunoscut, greu de înțeles, tainic; care ascunde un mister1 (1), despre care nu se știe nimic; enigmatic. [Pr.: -ri-os] – Din fr. mystérieux, it. misterioso. Vezi definitia »
CÓSMOS s.n. (La vechii greci) Universul considerat ca un sistem, ca un tot unitar și armonios. ♦ Lumea care ne înconjură, nemărginită în spațiu și în timp; univers. [Var. (rar) cosm s.n. / cf. fr., it. cosmos, gr. kosmos – lume]. Vezi definitia »
OLEAGINÓS, -OÁSĂ, oleaginoși, -oase, adj. (Despre plante și semințele lor) Care conține ulei; din care se poate extrage ulei. [Pr.: -le-a-] – Din fr. oléagineux. Vezi definitia »
SENTENȚIÓS, -OÁSĂ, sentențioși, -oase, adj. (Despre stil, ton, fraze etc.) Care conține multe sentințe (2), maxime; p. ext. care are caracter, ton de sentință. ♦ (Despre oameni) Care se exprimă prin sentințe, prin maxime; p. ext. care folosește un ton emfatic; afectat, grav, pretențios. [Pr.: ți-os] – Din fr. sentencieux, lat. sententiosus. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z