Definita cuvantului telex
TÉLEX, telexuri, s. n. Sistem mixt de telefonie și telegrafie în teleimprimator, care folosește prin comutare același circuit de transmisiune. ♦ Serviciu de dactilografiere la distanță cu ajutorul teleimprimatorului. – Din fr. télex.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu telex
PLEX s.n. Împletire de rețele nervoase sau de vase sanguine ori limfatice în anumite puncte ale organismului. ◊ Plex solar = plex al sistemului simpatic, situat în partea superioară a abdomenului. [Var. plexus s.n. / < fr., lat. plexus]. Vezi definitia »
SEX, sexe, s. n. 1. Totalitatea caracteristicilor morfologice și fiziologice care deosebesc animalele și plantele în două categorii distincte, masculi și femele. 2. Fiecare dintre cele două categorii de viețuitoare diferențiate după organele genitale; bărbați sau femei, masculi sau femele. ◊ Sexul tare (sau viril) = bărbații. Sexul slab (sau frumos) = femeile. [Pl. și: sexuri] – Din fr. sexe, lat. sexus. Vezi definitia »
CIRCUMFLÉX adj. 1. curbat în semicerc, arcuit. ♦ accent ~ = semn diacritic ( ^ ), specific limbii franceze, care marchează vocalele lungi urmate de o consoană (vocală) dispărută ulterior. 2. (despre artere, vene, nervi) care înconjură, care are un traiect răsucit. 3. (despre plante) cu ramurile curbate în jos. (< fr. circonflexe, lat. circumflexus) Vezi definitia »
MÚREX s.n. (Zool.) Moluscă gasteropodă cu cochilie spiralată, acoperită de spini și cu o prelungire în formă de tub, din care în antichitate se extrăgea purpura. [< fr., lat. murex]. Vezi definitia »
PÍREX s. n. Sticlă rezistentă la variații bruște de temperatură, din care se fac mai ales aparate de laborator. – Din fr. pyrex. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z